OPDAG JURAVIDEN

Personlig blog om jura

Velkommen til JURAVIDEN, en blog om jura med forklaringer samt tips og tricks.

 

”JURIST” ER IKKE EN BESKYTTET TITEL!

Jeps, den er god nok, hvis du trænger til et karriereskift, kan du frit kalde dig jurist og der er ingen der kan sige noget til det. Dog kræver det som så meget andet noget erfaring hvis du skal have succes.
MEN! Der er nogle helt fundamentale forskellige på en jurist og en advokat som vi mener vi har pligt til at oplyse dig omkring.
Som advokat er man pålagt at have en forsikring som dækker i tilfælde af at man begår fejl i sin sagsbehandling.
Denne forsikring er man som jurist ikke pålagt før man har sin bestalling, altså før vedkommende må kalde sig advokat. Derfor skal du være ekstra opmærksom på den risiko der ligger i at hyre en jurist fremfor en advokat.
Ydermere er man som advokat underlagt nogle strenge regler for henvisnings kommission.
Som advokat må man nemlig hverken modtage eller give henvisnings kommission.
Det betyder fks. At hvis du henvender dig til en advokat med henblik på at stifte et selskab så må advokaten ikke modtage betaling fra en bank for at henvise dig til netop denne bank.
Det er en metode der er mere og mere brugt hvorfor vi også ser en voldsom konkurrence på juridiske ydelser.
Forestil dig at du skal købe en ydelse af en advokat til 1.500 DKK, advokaten tilbyder dig ydelsen til 1.000 DKK og henviser dig til en bank hvor du efterfølgende bliver kunde, Banken betaler advokaten 500 DKK for henvisningen hvilket du ser eller hører, men dine oplysninger er lige blevet både købt og solgt.
Disse regler er ikke gældende for jurister hvorfor de ofte kan tilbyde dig nogle meget billigere løsninger,
Dette er dog på bekostning af din sikkerhed som kunde, og ikke mindst på baggrund af at dine oplysninger bliver solgt videre.
Du skal derfor se dig grundigt for når du vælger din juridiske rådgiver da denne ikke altid er så uvildig som man skulle tro.

 
 
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
 

©2018 by juraviden. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now